Sosyal Sorumluluk

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileri çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alır. Sosyal sorumluluk projeleri bir öğretmen danışmanlığında yürütülüp birçoğu öğrenciler tarafından oluşturulur. Sosyal sorumluluk projeleri insanlarla karşılıklı etkileşime ve sürdürülebilirlik esasına dayalı, toplumun ve dünyanın sorunlarıyla ilgili, çözüm odaklı, deneyimsel öğrenmeyi hedefleyen projelerdir.

Öğrencilerimiz katıldıkları projelerle toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlarken sosyal sorumluluk bilinci kazanır. İletişim becerilerini kullanarak zaman yönetimi, liderlik, problem çözme gibi alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışan öğrencilerimiz yaşadıkları çevreye yaptıkları katkılarla ve çevrelerindeki insanlarla girdikleri etkileşim sonucu hissettikleri duygularla toplumun etkin bir bireyi olma yolunda büyük adım atarlar.

Okulumuzdaki sosyal sorumluluk projeleri şu şekildedir:

Interact Kulüp Çalışmaları

Green Team Kulüp Çalışmaları