Yurt Dışı Hazırlık

TEVİTÖL, mezunlarının yurt içindeki en iyi üniversitelere yerleşmesini amaçlamaktadır. Ancak eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler için de gereken birikim, bilgi ve programlara sahiptir.

•    TEVİTÖL ilk mezunlarını verdiği 2000 yılından bu yana, dünya çapında tanınan bir okuldur.

•    TEVİTÖL mezunları dünya genelinde birçok ülkede ve üniversitede eğitim görmüşlerdir ve öğrencilerimize yurt dışı üniversite eğitimi konusunda bilgi aktarımı yaparak destek vermeye devam etmektedirler.

•    TEVİTÖL’de gerek akademik program gerekse sosyal hayat, çok yönlü ve lider bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Böylece, TEVİTÖL öğrencisi yurt dışı yaz okulu, araştırma programı veya üniversite başvurularında avantajlı durumdadır.

•    TEVİTÖL, belirli kriterleri sağlayan öğrencilerine müfredata entegre  Advanced Placement (AP) dersleri vererek öğrencilerini AP sınavlarına hazırlamaktadır.

•    TEVİTÖL, tam zamanlı yurt dışı danışmanı ile kriterleri sağlayan öğrencilerine yaz okulları, yurt dışı araştırma programları ve üniversite başvurularına destek vermektedir.

ADVANCED PLACEMENT (AP) PROGRAMI

Advanced Placement [AP], başlangıç seviye üniversite derslerinin lise düzeyinde alınması ve sınavlarına girilerek alınan notlarla üniversite başvuruları yapılmasına olanak sağlayan bir programdır. TEVİTÖL müfredatına entegre AP dersleri verebildiği gibi, öğrenciler diledikleri branşlarda “okul-dışından” bireysel olarak ek AP sınavlarına hazırlanabilir ve bu branşların sınavlarına yine TEVİTÖL’de girebilirler.

TEVİTÖL’de verilen AP dersleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu tablodaki derslerden hangilerinin açılabileceği her yıl öğrenci talepleri sonrasında okul yönetimi tarafından değerlendirilir.

AP Pre Calculus AP Fizik 2 AP Bilgisayar Bilimi A AP Avrupa Tarihi
AP Calculus AB AP Fizik C: Elektrik ve Manyetizma AP Bilgisayar Bilimi İlkeleri AP Modern Dünya Tarihi
AP Calculus BC AP Fizik C: Mekanik AP Mikroekonomi AP Psikoloji
AP İstatistik AP Kimya AP Makroekonomi AP Sanat ve Tasarım
AP Fizik 1 AP Biyoloji AP İngiliz Dili ve Kompozisyon AP Karşılaştırmalı Yönetim ve Siyaset Bilimi

Okulumuzun AP uygulama prosedürüne ulaşmak için tıklayınız.