Ön Başvuru

Aday öğrenci velileri, web sitemiz üzerinden ön başvuru yapabilir. Ön başvuru formu 10 bölümden oluşmaktadır:

1. KVKK Onay ve Ön Bilgi

2. Kimlik Bilgileri

3. Eğitim Bilgileri

4. İletişim Bilgileri

5. Öğrenci Tanıma Sayfası

6. Ulusal Deneme

7. LGS Sonuç İletme

8. Randevu

9. Mali Durum

10. Mülakat

Adayların ön başvuru formunda aday öğrencimizin bilgileri ile kayıt oluşturması, verilen e-posta adresi üzerinden doğrulama yapması beklenmektedir.

28 Haziran 2024 tarihine kadar ön başvuru yapan adayların ilk 6 bölümü doldurmaları istenecektir. 5. ve 6. bölümler opsiyoneldir. Adaylar istemeleri halinde bu bölümleri doldurmadan atlayabilirler. Okul Kayıt Kabul Süreci sayfasında belirtilen şartlar doğrultusunda adayları 28 Haziran 2024 tarihinden önce okula ön değerlendirme için çağırabilir.

5. bölümün yalnızca aday öğrencimiz tarafından doldurulması gerekmektedir. Bu bölümde aday öğrencimizin kendisine verilen süre içinde kısa bir yazı yazması, video üzerinden bir sözel anlatımda bulunması ve verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlaması beklenmektedir. Bu nedenle başvurunun aday öğrenci ile beraber yapılmasını öneririz.

28 Haziran 2024 tarihinde LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte 7. bölüm açılacaktır ve geriye dönük düzenleme yapılamayacaktır. Ancak daha önce ön başvuru yapmamış adaylar tüm aşamaları doldurabileceklerdir. Tüm adayların LGS sonuçlarını sisteme girmeleri gerekecektir. LGS sonuçlarını sisteme girmeyen adayların başvuruları askıda kalacaktır.

2. aşama olan Ön Değerlendirme aşaması TEVİTÖL dışında ülkenin farklı bölgelerindeki merkezlerde yapılacaktır. Bu merkezler daha sonra ilan edilecektir.

Burs başvurusu olan velilerle burs mülakatları yapılacaktır. Adayların, burs süreçleri ile ilgili sorulara 8, 9 ve 10. bölümlerde yanıt vermesi istenecektir.

Ön başvuruya başlamadan önce, başvuruda istenilen aşağıdaki belgeleri cihazınızda hazır etmenizi tavsiye ederiz:

• TEVİTÖL Kayıt Rıza Dilekçesi (ulaşmak için TIKLAYINIZ)
  • Aday öğrenci kimlik belgesi
  • BİLSEM öğrenci belgesi (kayıtlı BİLSEM öğrencisi ise) - opsiyonel
  • Ulusal LGS deneme sonucu belgesi (1 Mart 2024 tarihinden sonra girdiği) - opsiyonel
  • LGS sonuç belgesi (28 Haziran 2024 tarihi itibariyle)

Ön başvuruyu bir bilgisayardan yapmanızı öneririz.

Ön başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.