Yayınlar

TEVİTÖL öğrencileri ilgili bölümler rehberliğinde kültür sanat yayınlarının içeriğini oluşturma, yazıları tasnif etme, redaksiyon, dosya konusu belirleme ve konuya uygun yazıların yazılmasını/araştırma yapılmasını sağlama ve tasarım gibi planlanan çalışmaların bağımsız olarak yürütülmesinde aktif görev alır.

Ayaküstü

Ayaküstü dergisi, öğrencilerin edebiyat eleştirisi yapmalarına olanak sağlamak ve edebiyat dergisi hazırlamanın tüm aşamalarını hayata geçirmek amacıyla çıkarılır. Okulumuzun edebiyat bölümünün her yıl öğrencilerle birlikte çıkardığı bir edebiyat dergisi Ayaküstü. Bu dergide incelemeler, şiirler, öyküler, röportajlar ve öğrencilerin hayal güçlerine kalmış olan birçok eser türü sergileniyor. Her yılki derginin birbirinden farklı dosya konuları oluyor ve derginin büyük bir çoğunluğu o konuyla ilgili öğrencilerin çeşitli eserlerinden oluşuyor. Derginin sonlarına doğru son sınıf öğrencilerinin yazdığı “giderayak” bölümü son bir kez onlarla selamlaşmamızı ve onlardan bize kalan bir hatıra olmasını sağlıyor. Dergimizi okumak için tıklayınız.

Parantez

Parantez dergisi okulda sosyal bilimlere verilen önemin ve öğrencilerin genel kültür seviyelerinin artmasını sağlamak amacıyla çıkarılır. Bu dergide okul süresince o sene içerisinde öğrencilerin performans çalışması olarak yazdıkları makalelerden bir derleme, öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda yaptıkları araştırmalar, sosyal bilimler alanlarında yaptıkları TÜBİTAK projeleri hakkında bilgilendirmeler yer alır. Dergimizi okumak için tıklayınız.

Principia Mathematica

Principia Mathematica dergisinin amacı matematiğe gönül vermiş TEVİTÖL öğrencilerinin ilgili oldukları konuları ele aldıkları yazıları, görselleri, oyunları bir dergide toplayıp çalışmalarını diğer öğrencilerle paylaşarak onların da matematiğe olan ilgisini arttırmaktır. Dergimizi okumak için tıklayınız.

Scientia Emporium

Scientia Emporium okulumuzda yılda bir kez çıkarılan bir fen dergisidir. Öğrencilerin fen alanında olan gelişmeler hakkındaki araştırmalarını, öğrencilerimizin TÜBİTAK projeleri ve internet üzerinden yaptıkları kursları anlattıkları bölümlerin yanı sıra fen ile ilgili bulmacalar, ilginç bilgiler ve karikatürlerin bulunduğu bölümler de mevcuttur.

Nota Bene

Nota Bene okul gazetesinin amacı, okul ile ilgili güncel olayların İngilizce dilinde öğrencilerle paylaşılarak hem okul kültürünün pekiştirilmesi hem de öğrencilerin hedef dili kullanım ortamlarının arttırılmasıdır.

Pluto

Pluto İngilizce edebiyat ve sanat dergisinin amacı öğrencilerde dünya edebiyatı ve sanata karşı ilgi ve merak uyandırarak onların dil becerilerini geliştirmelerine imkan sağlamaktır.

Aquarium

Aquarium, okulumuzda öğrenciler tarafından çıkarılan ve bölüm öğretmenleri tarafından desteklenen dergilerden bir tanesidir. Dergide görev almak ve yazı yazmak isteyen öğrencilerden oluşan bir dergi ekibi bilim, sanat, tarih, spor ve politika gibi alanlarda almanca dilinde yazılar yazar. Aquarium dergisi, görev alan yazarların dil bilgisini geliştirirken yazı yazdıkları konu hakkındaki bilgi haznelerini genişletir.

Dergiler