Drama

TEVİTÖL drama kulübünün, bir diğer deyişle TEVİTÖL Sahnesi’nin, temel amacı öğrencilerin yaratıcılıklarını ve oyunculuk yeteneklerini ortaya çıkarırken bir yandan da öğrencilere birlik olmak, grup olarak çalışabilmek gibi kazanımlar sağlamak; sahip oldukları kabiliyetleri geliştirmektir. Bir haftada ortalama 18 saat prova yapan TEVİTÖL Drama kulübü, her yıl etkinlikteki öğrenciler tarafından belirlenen bir tiyatro metnini uyarlar ve sene sonunda Devlet Tiyatroları, Terakki Vakfı gibi kurumlar tarafından düzenlenen tiyatro festivallerinde sergiler. Festivallerde 6 yıldır aralıksız “En İyi Oyun Ödülü” başta olmak üzere birçok ödül kazanan drama Kulübünün bir üyesi olmak isteyen öğrencilerin sene başında yapılan seçmeye katılmaları gerekmektedir. Seçmede adaylar herhangi bir tiyatro geçmişi önemsenmeden istekli ve grup çalışmasına uygun oldukları gerekçesiyle seçilirler. TEVİTÖL Sahnesi her sene yeni katılan üyeleriyle büyümekte ve başarılarını sürdürmektedir. Bu dönem süpervizörlüğünü Merve Taşkan’ın, sanat danışmanlığını ise Emre Turhan’ın yaptığı 2017-2018 TEVİTÖL Sahnesi oyunu Albert Camus imzalı Caligula’dır.

dramagorsel