Akademik Yaşam

TEVİTÖL’de 2005’ten beri IB programını uygulamaktayız. İlk IB Diploma programı mezunlarımızı 2007’de verdik. İstatistikler bölümünde de bulunabilecek çok başarılı sonuçlar elde ettik. Öğrenciler 10. Sınıfın bahar döneminden itibaren IB ile ilgili bilgilendiriliyor ve yönlendiriliyor. 10. Sınıftaki derslerin çoğu IB-öncesi dersler olarak adlandırılabilir. Neticede, öğrenciler 11. Sınıfta IB Diploma programına katılıp katılmayacaklarına kendileri karar veriyorlar. Son zamanlarda bu yıl grubunun yaklaşık yarısı 11. Sınıfta IB Diploma programına devam etmeye karar veriyor. Ders seçimleri konusunda öğrencilerin önünde belirli sayıda seçenekler var. Bu okulda, yurt dışında okumayı planlayan öğrencilerin, aşağıda ana hatları verilmiş kurslardan herhangi birini seçerek IB Diploma yapması beklenmektedir. Fakat fen alanında güçlü ve Türkiye’nin ulusal üniversite sınavına da girmeyi düşünen öğrenciler olduğunda, bu öğrencilerin iki IB fen grubu dersini (Grup 4 ve 6) almaları istenir.