Sağlık

Doktor ve hemşiresi bulunan 4 yataklı revirin yanı sıra sağlık kuruluşlarından da tedavi desteği almaktayız.

Önemli not:  Öğrencilerimizin okul dışından yapılan sağlık takipleri, ilaç kullanımları vb. mutlaka revire bildirilmelidir. Bu öğrencimizin sağlığı için önemlidir. Ayrıca sağlık hizmetlerinin verimli yürütülebilmesi için öğrencimizin ya da ailenin sahip olduğu sağlık belgesi revire teslim edilmelidir.

Revir
Revir haftanın 7 günü 24 saat açıktır, her zaman nöbetçi bir hemşire bulunur. Pazartesiden Cuma gününe kadar her gün 12.30 – 14.00 saatleri arasında revirde görevli bir doktor bulunur.

İlaçlar
Tüm ilaçlar revirde muhafaza edilir, her yatılı öğrenciye özel bir kutu ayrılır. Reçetesiz satılmayan ilaçlar doktor reçetesiyle birlikte getirilmelidir. Öğrenciler okul doktorunun/hemşiresinin veya yetkili başka bir doktorun önermediği ilaçları almamalıdır. Hafta sonunu evinde geçiren öğrenci yeni bir ilaçla yatakhaneye dönerse, ilacı ve reçeteyi derhal revire götürmelidir.

Hastanede Bakım
Çocuğunuzun hastaneye kaldırılması gerekirse; acil durumlarda öğrenci derhal yatakhane görevlilerinden veya idarecilerden birinin refakatinde sağlık kuruluşuna götürülür ve velisine haber verilir.
  • Öğrenciler revire ancak belli kurallar içinde gidebilirler. Dersler başlamadan önce, boş ders saatlerinde ve öğle yemeği saatlerinde revire gitmek için önceden öğretmenlerinden izin almaları gerekmez, fakat derslere geç kalmamaları şarttır.
  • Öğrenciler kullandıkları tüm ilaçları revirde bırakmalı, gerektiği zamanlar revirden almalıdır.
  • Ders sırasında revire gitmesi gereken öğrenciler öğretmenlerinden izin almak zorundadır. İdari ofisten revir kâğıdı almalıdırlar. Sınıfa döndükleri zaman revirden kâğıt getirmeli ve öğretmene vermelidirler. Eğer doktor, öğrencinin sağlığı açısından derslere girmemesinin doğru olduğuna karar verirse, öğrenci revirde kalır.
  • Okulun açık olduğu günler (ders yapılan günler) 12.30-14.00 arasında okul doktoru görev başındadır. Acil durumlarda öğrenciler Gebze’de bulunan anlaşmalı sağlık kuruluşlarına götürülürler.