kutuphane-panorama
MİSYONUMUZ:
TEVİTÖL Burak & Levent Nizamoğlu Kütüphanesi’nin misyonu, okulun bilgi ihtiyacını karşılayarak gereksinimleri doğrultusunda öğrencilere bilgi ve belgeyi sunmaktır.

VİZYONUMUZ:
TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi Kütüphanesi kullanıcılarına hızlı, kaliteli ve çağdaş kütüphanecilik hizmeti sunarak örnek bir bilgi ve belge merkezi olmayı hedeflemektedir.

KÜTÜPHANE ÇALIŞMA SAATLERİ:
Kütüphanemiz hafta içi ve hafta sonu; 09.00-12.00: 13.00-22.00 saatleri arasında öğrencilere, öğretmenlere, ofis personeline ve TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi mensuplarına hizmet vermektedir.

KÜTÜPHANEMİZ: Burak & Levent Nizamoğlu Kütüphanesi çağdaş iç ve dış görünümü, sahip olduğu materyal çeşidi,  hizmet anlayışı ile örnek “Okul Kütüphaneleri”nden biridir.

Her geçen gün zenginleştirilen kütüphanemizde 19.050 kitap, 30 adet süreli yayın, CD, DVD, VCD gibi kitapdışı materyaller mevcuttur. Ebscohost servis sağlayıcısı  da kütüphanemiz tarafından erişime açıktır. Ebscohost Information Services, dünyanın en büyük bilimsel, teknik ve medikal içerik sağlayıcılarından biridir. Kütüphanede açık raf sistemi uygulanmakta ve Dewey Onlu Sınıflama Sistemine göre TO-KAT (Türkiye Ulusal Toplu Katalog) ve The Library Of Congress taranarak düzenlenmiştir. Pek çok kütüphane tarafından da kullanılan Dewey Onlu Sınıflama (DOS) öğrencilere kullanım kolaylığı sağlamaktadır. İlk uluslararası sınıflama sistemidir.

KOLEKSİYON:
Koleksiyonda Türkçe ve yabancı dilde yazılmış pek çok eser bulunmaktadır. Atatürk Köşesi, Bilgisayar Bilimi ve Tübitak kitapları adı altında yer alan bölümler vardır. Süreli yayınların eski sayıları da ayrı bir bölümde toplanmıştır, yıllara göre ciltli ve ciltsiz şekildedir.

​Kitap

19.467​

​Gelen Basılı Dergi

​25

​Referans

​1134

​Kitapdışı Materyal [CD, DVD]

​235

​Harita

​63

KURALLAR:
  • Kitap ödünç verme üç hafta, DVD, CD gibi kitapdışı materyaller için üç gündür.
  • Kitaba daha uzun süre ihtiyaç duyulacaksa süresi dolmadan önce ödünç alma işlemi yenilenmelidir.
  • Üyeler, ödünç aldıkları materyalleri, başka bir üyeden istek olmadığı müddetçe (materyal ayırtılmamışsa) en çok 3 kez uzatma hakkına sahiptir.
  • Kullanıcılar kütüphanecinin rafa yerleştirmesi için materyalleri masanın üzerinde bırakmalıdırlar.
  • Öğrenciler kütüphane kartlarını yanlarında bulundurmalıdırlar.
  • Üye kartı yalnızca üzerindeki isim sahibine aittir, başkaları tarafından kullanılamaz, devredilemez.
  • Kütüphanede yiyecek-içecek tüketilmesi yasaktır.
  • Laptop kullanımı ders haricinde kullanılamaz.

ÖDÜNÇ VERME ESASLARI:

Aşağıda belirtilen kütüphane materyali ödünç verilemez.

• Süreli yayınlar
  • Her türlü danışma kaynağı (ansiklopedi, sözlük vb.)
  • Atlas, harita
  • Rezerve kitaplar