Okul

tevitol-okulTEVİTÖL, ülkemizdeki üstün zekâ ve özel yetenekli çocuklara, ihtiyaç duydukları özel eğitimi lise düzeyindeki yaş grubuna, karma ve yatılı olarak veren tek kurumdur. 1993 yılında, Sezai Türkeş tarafından kurulmuştur. 2001 yılından bu yana, okul eğitim-öğretim etkinliklerini Türk Eğitim Vakfı bünyesinde sürdürmektedir.

ÜSTÜN ZEKÂ VE ÖZEL YETENEKLİLERİN EĞİTİMİ NİÇİN ÖNEMLİDİR?
·         Üstün zekâ ve özel yetenekli çocuklar yaşıtlarından farklıdır.
·         Üstün zekâ ve özel yetenekliler, kendilerine ve çevrelerine katkıda bulunabilmeleri için farklılaştırılmış öğrenme yaşantılarına ihtiyaç duyarlar.
·         Üstün zekâ ve özel yetenekliler, bilgi ve yaratıcılığa dayalı rekabet dünyasında iş, bilim, teknoloji, sanat ve hizmet sektörlerine, uygarlığa katkıda bulunabilecek öncülerdir.
·         Üstün zekâ ve özel yetenekliler, kendini gerçekleştirme ve yaratma fırsatını bulabildiğinde mutlu olabilir.
·         TEVİTÖL, üstün zeka ve özel yetenekli öğrencilere sürekli gelişmeye elverişli bir iklim, sunmaktadır.

NEDEN TEVİTÖL?
Üstün zekâ ve özel yetenekli çocukların farklı yetenek alanlarına göre tanılanması, okuldaki başarıları değerlendirilirken birden çok başarı ölçütünün kullanılması, sadece ortaya çıkan değil potansiyel yeteneğin de keşfedilmesi, motivasyonun sürekli ölçülmesi ve geliştirilmesi gereklidir.
İşte bu nedenle TEVİTÖL’ DE bu çocukların ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Özel yetenekli çocukların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini destekleyici, gelişime, değişime, yaratıcılığa ve özgür düşünceye açık bir eğitim verilir.

TEVİTÖL EĞİTİM ANLAYIŞI
TEVİTÖL’ DE tüm öğrenciler, yatılı, burslu ve kısmi burslu olarak eğitim – öğretim görmektedir. Her yıl özel değerlendirme sınavı ile seçilen öğrenciler, Türk ve yabancı öğretmenlerin rehberliğinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedirler. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı programının yanı sıra Uluslararası Bakalorya programı da uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin özel yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmek, onları uluslar arası platformlara taşımak, ülkemizin ve yeryüzünün geleceğini belirleyecek öncüler durumuna getirmek eğitim anlayışımızın temel prensibidir.
Öğrencilerimizin, yetenek, ilgi ve zekâ açısından farklılıklar gösterdiği bir gerçek; öğrenci sayısının sınırlı ve olanakların geniş olduğu okulumuzda her öğrenciye dönük kişiye özel farklılaştırılmış programlar oluşturulmaktadır. Bir başka deyişle, öğrencilerimizi, çok geniş bir yetenek ve beceri yelpazesi sunarak eğitmekte ve geliştirmekteyiz.

OKUL BİLGİLERİ

1. KURUM ADI

TÜRK EĞİTİM VAKFI ÖZEL İNANÇ TÜRKEŞ LİSESİ

1. KURUM KODU

1. İLETİŞİM BİLGİLERİ
  2. ULAŞIM BİLGİLERİ
  3. KURUM BİLGİLERİ
  4. İSTATİSTİKLER
  5. OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ

Telefon: 0262 679 36 36

Fax:0262 759 11 97

e-posta:info@tevitöl.k12.tr

Web Adresi:www.tevitol.k12.tr

Adres: MUALLİMKÖY MAH. 1426. SOK. P.K. 125 41400

GEBZE /KOCAELİ

İl-İlçe Merkezine Uzaklık: 7,6 KM

Servis Bilgisi: İstanbul ve Gebze Personel Servisleri Mevcuttur.

Ulaşım:   490 Numaralı Şehiriçi HAT (Muallimköy’e kadar)

Harita: http://www.tevitol.k12.tr/iletisim.html sayfasında mevcuttur.

Öğretim Şekli

• TARİH GECESİ
  • SİNEMA GÜNLERİ
  • BELGESEL GÜNLERİ
  • MUN (MODEL UNİTED NATIONS)
  • MATEMATİK YARIŞMALARI
    • ASMA
    • KANGURU
    • CAHİT ARF
    • ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYATLARI
    • TÜBİTAK MATEMATİK OLİMPİYATLARI
    • BİLKENT MATEMATİK YARIŞMASI

•  TÜBİTAK PROJELERİ
  • IMC (İNANÇ MECHATRONİCS CLUB)
  • FLL( FİRST LEGO LİGİ)
  • ISEF (İNTERNATİONAL SCİENCE AND ENGİNEERİNG FAİR) (Amerika-Arizona )
  • ISYF ( SİNGAPUR GENÇLİK BİLİM KAMPI)

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

•  ERASMUS + PROJELERİ
  • * EUROPEAN CHALLENGES İN SUSTAİNABLE ENERGY PRODUCTİON BY BİOTECNOLOGY
  • * NATİONAL  AND LOCAL DİFFERENCİES –AN INSPİRATİON FOR POLİTİCAL   ACTİON AND ACTİVE CİTİZENSHİP
  • COMENIUS PROJESİ
  • IMC (İNANÇ MEKHATRONİCS CLUB)

DİĞER HUSUSLAR

• IB EĞİTİMİ: Öğrencilerimiz onuncu sınıf sonunda IB programını seçerek yurt dışındaki üniversitelere hazırlanabilirler. Okulumuz bu konuda destek vererek başvurularına yardımcı olmaktadır.
  • AFS, YES: Öğrencilerimiz Türk Kültür Vakfı tarafından yürütülen AFS ve KL YES programlarına başvurmaktadırlar. Bu programlardan şu ana kadar 58 öğrencimiz yararlanmıştır.

Bulundukları ülkeler; ABD, ALMANYA, ARJANTİ N, BELÇİKA, DANİMARKA, FİNLANDİYA, İTALYA, PANAMA, PORTEKİZ.

•    UWC (UNITED WORLD COLLEGES): Bu programdan Türkiye’de 10-15 öğrenci yararlanmaya hak kazanmaktadır. Öğrencilerimiz bu programlardan yararlanmaya hak kazandıklarında lise öğrenimini yurt dışındaki IB okullarında tamamlamaktadırlar. 2015-2016 öğretim yılı için 4 öğrencimiz bu programı kazanmış olup Bosna Hersek, Hollanda, Almanya ve Amerika’da eğitimlerine devam etmektedirler.
  •   MÜZİK BÖLÜMÜ: Okulumuzda yarı zamanlı konservatuar eğitimi verilmektedir.
  •    MATEMATİK TAKIMLARI
  •    FELSEFE KULÜBÜ
  •    DOĞA VE ÇEVRE KULÜBÜ
  •    TEVİTÖL MÜNAZARA KULÜBÜ