Almanca Gecesi 2017

20 Nisan 2017 tarihinde okulumuzda Almanca Gecemizi düzenledik. Çeşitli videolar, Almanca şarkılar ve öğrencilerin kendi yazmış olduğu “Şans Kapımda/ Glück ist an meiner Tür” adlı oyunu sergiledik.

Oyunda paranın insanları nasıl değiştirdiğini ve her şeyin bir çember gibi dönüp durduğunu sorgulattık. Oyunculukların gözleri doldurmasının yanı sıra oyunumuzda ultraviyole ışık gösteriside geleneksel olarak bu yılda sahnelendi ve büyük ilgi uyandırdı..

Son sahne okulumuzun a capella grubu olan D’Acca’nın, Rammstein’ın “Engel” şarkısını yorumlamalarıyla birlikte oynandı ve müzik kesilmeden sadece jest ve mimiklerle, sözsüz bir biçimde sürdürüldü.

Tiyatro sahnelerinin arasında öğrencilerin kurguladıkları birbirinden eğlenceli video serileri gösterildi. Tiyatro bitiminden sonra şarkılar söylendi. Şarkılar Rammstein’dan 90’ların ünlüsü Nena’ya kadar çeşitli isimlerden seçilmişti.

Gecemiz bu senenin sonunda mezun olacak olan son sınıflarımızın videosuyla ve ardından herkesin dans etmesiyle sona erdi.

Am April 20, 2017 haben wir unseren Deutschen Abend veranstaltet. Verschiedene Videos, deutsche Lieder und das Theaterstück „Glück ist an meiner Tür,” das bei unseren Schülern geschrieben wurde, wurden ausgestellt.  In dem Spiel haben wir hinterfragt, wie Geld die Menschen ändern kann und alles wie ein Zyklus dreht. Zusammen mit den Schauspielern, die das Publikum beeindruckt haben, gab es auch ein Schwarzlichttheater, das nur unten violetten Licht gespielt sein kann und nichts außer phosphoreszierend Objekten gesehen wurde. In der letzten Szene haben die a cappella Gruppe von unserer Schule, D’Acca, das Lied „Engel“ von Rammstein wiedergegeben. Zwischen den Theaterszenen wurden Videos, die von unseren Schülern fiktionalisiert wurden, vorgeführt, und nach dem Spiel haben Schüler deutsche Lieder gesungen. Die Lieder wurden von verschiedenen Sängern, wie Rammstein und Lena, gewählt. Unsere Nacht hat mit dem Video von den zwölfteklässlern , die am Ende dieses Jahres absolvieren, beendet.

August 2017