Almanca Dil Etkinliği

Almanya ve Almancanın temsilcileri olarak bilinen ve dünyaya uluslar arası anlamda ‘’Alman dili ve kültürünü’’ yaymak amacıyla kurulmuş dünyanın en büyük çaplı enstitüsü olan ‘’Goethe Enstitüsü’’ 25 Şubat 2016 tarihinde okulumuza eğlence amaçlı ziyarette bulunmuştur.

Böyle büyük çaplı ve başarılı işlere imza atmış olan bu kurum, okulumuza çok eğlenceli ve aynı zamanda da bilgilendirici bir ziyarette bulunup daha önceden de okullara düzenledikleri bir etkinlik olan ‘’Das Autobahn Stationspiel ( Almanca istasyon oyunu )’’i  gerçekleştirmiştir. Okulumuzda 2. Dil eğitimi olarak Almanca gören Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimiz ile Almanca öğretmenlerimiz Nihal Şemin ve Nalan Helliwell’in  katılımıyla gerçekleşen etkinlik çok eğlenceli sahnelere tanık oldu.

Das Autobahn Stationspiel, Alman Kültürünü tanıtmak ve öğrencilerin dil öğrenim süreçlerini daha çok motive etmeyi amaçlayan hem eğlendirici hem öğretici interaktif bir oyundur. Almanca öğrenimlerine başlamış olanlar için eğlenmek, Almanca öğrenimlerine yeni başlayanlar için Almanca eğitimi sağlayan bir oyundur.

Oyunu Tanıyalım,

Oyun, temel olarak 16 istayondan oluşmaktadır ve her istasyonda bulunan temel görevler vardır. Bu 16 istasyon Almanya’nın en büyük ve önemli şehirlerinin (Hamburg, Berlin, Münih…) isimlerinden oluşmaktadır. Oyunun başında tüm öğrenciler üç ila dört kişilik gruplara ayrılırlar. Her gruba istasyonlardaki görevleri çözebilmelerine yardım edebilecek materiyal ve kartların bulunduğu bir araç yaka kartı verilir, aynı zamanda da ziyaret ettikleri istasyonları not edip, görevlerin cevaplarını yazabilecekleri bir pasaport verilir. Tüm bu işlemlerin ardından oyun başlar. Grubun tamamlaması gereken 16 görev ve öğrenilmesi gereken birçok bilgi vardır. Her bir istasyon bulunduğu şehir hakkında değerli bilgiler sağlar, bu oyun öğrencilerimiz için hem grup içi takım çalışması sağlar hem de görev dağılımı yapabilme yeteneğini geliştirir. Diğer bir yönüyle ise, insanlara eğlenceli bir yolla Alman kültürünü anlatma ve  aktarma özellikleri bakımından da çok etkili bir oyundur. Oyunun bitiminden sonra sıra ödül törenine gelir. Ödül töreninde yarışmayı tamalayan ilk dört takıma ödüller verilir.  İlk dörde giren takımlar dışında da katılan tüm öğrencilere minik hediyeler dağıtılır.

Etkinlik kapsamında yardımcı olmak için hem İstanbul’dan, hem de Almanya’dan gelen temsilciler okulumuzu ve öğrencilerimizi çok sevdiklerini  etkinliği düzenli olarak gerçekleştirmek istediklerini belirtmişlerdir.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

December 2017