Güher & Süher Pekinel Önderliğinde TEVİTÖL “NABZIMIZIN SESİ MÜZİK” KONSERİ

G & S Pekinel Müzik Bölümü, 2006 / 2007 öğrenim yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetimin yoğun istekleri doğrultusunda kurulmuştur.

Müzik Bölümündeki öğrenciler, Müzik Bölümü Yöneticisi Soley Akalın ve Uygulama Koordinatörü Ayşegül Kirmanoğlu idaresinde, konservatuarlarda öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan hocalarının desteği ve disiplinli bir çalışma ile, enstrüman hakimiyetine ulaşmak üzere, müziğin ilham verici ve dinlendirici etkisi ile yetiştirilmektedirler.

Öğrenciler, bölüme müzikal duyum sınavı sonrasında seçilerek; genel müzik eğitimi, solfej ve müzik tarihi derslerini kapsayan programa dahil oluyorlar. Güncel bir eğitim ile müzik derslerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak, yeni eğitim sistemleri oluşturmak ise müzik bölümünün ana hedefi teşkil etmektedir.

2012 & 2013 Eğitim ve Öğretim Yılında alınan sonuçlar doğrultusunda MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanan müzik eğitim programı kapsamında müzik dersi haftada 2 saate çıkarılmış ve notla değerlendirme yapan e-okul not sistemine geçiş yaparak, bir ilke imza atmıştır.

Tüm öğrencilerin eğitim sistemi dolayısıyla içinde bulundukları sınav yarışında, müzik yaparak ve paylaşarak ruhsal anlamda rahatlamaları, yaratıcılıklarını daha dengeli ve istikrarlı yaşamaları, iç disiplinlerini geliştirmeleri, müzik ile genel ve evrensel kültüre bakış açılarının zenginleşmesi hedeflenmektedir.

TEVİTÖL bir müzik okulu olmamasına rağmen, öğrencilerin içinde bulundukları ortam yarı zamanlı konservatuar'ın ilk seviyesi ile kıyaslanabilir. Bunun en önemli kanıtlarından biri Müzik Bölümü'nde iki yıl kompozisyon eğitimi aldıktan sonra Siyaset Bilimi ve Kompozisyon dallarında tam burs kazanarak çalışmalarını Minnessota ve Texas – Colorado'da sürdürüp birincilikler alan Egemen Kesikli ile bölümde üç yıl fagot eğitimi aldıktan sonra Li Pu Chun United World College'de öğrenim görmeye hak kazanan Cengiz Cemaloğlu, Hong Kong Gençlik Senfoni Orkestrası'nda ilk ve tek Türk Fagot öğrencisi olarak seçilmesi, TEVİTÖL'de verilen eğitim kalitesini yansıtıyor. Cengiz Cemaloğlu aldığı referanslar sonucu üniversite öğrenimi için, Harvard, Princeton ve Yale'dan 100% burs alarak devam ettirmektedir.

TEVİTÖL Müzik Bölümü çerçevesinde düzenlenen konserler ile, öğrencilerin ulaştıkları seviye ve gösterdikleri gelişimi sizlerle paylaşılması bizleri son derece motive etmektedir.Davetiye

Afis

December 2017