CAS Etkinlikleri

TheatreAtletizmEcezalp

CAS yaraticilik, aksiyon ve hizmet anlamina gelmektedir. Ögrencilerin yetenek, sosyal beceri ve fiziki durumlarini gelistirerek ögrencilerin IB program çerçevesindeki gelismelerine katkida bulunur.IB Programindan önce de okulumuzda buna benzer bir uygulama vardi. Yatili bir okul olmanin bir artisi derslerden sonraki zamani, ögrencilerin etkinliklerine ayirabiliyor olmamiz. Bu yil için bu zaman 16:00 ve 17:50 arasindadir.

Yaraticilik bölümü ögrencilerin daha önceden bildikleri ya da yeni kesfettikleri bir alanda yaratici eserler ortaya kurduklari etkinlikleri kapsar. Bu aktiviteler genellikler müzik, tiyatro, edebiyat ve filmi içerir ancak ögrencilerinin özgün sonuçlar ortaya çikardiklari her seyi de içine alabilir. Okulumuzda çok iyi bir tiyatro grubumuz var ve bu grup her yil sehrimizdeki çesitli festivallere katilir. Ayrica müzik bölümümüz de ögrencilerle flüt, piyano ve klarnet gibi bir çok müzik aleti için birebir çalismalara araci olarak ögrencilerimizin kisa sürede iyi isler ortaya koymalarini ve kendilerini gelistirmelerini saglar. Bunun disinda okulumuzda yaratici yazi, fotograf, sanat tarihi ve benzeri yaraticilik etkinlikleri de vardir.

Aksiyon sporlari ve diger fiziki etkinlikleri içerir. Okulumuzda basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm gibi bir çok basarili takimlarimiz var. 80'e yakin sayida ögrencimizin ki bu bütün okul ögrencilerinin %80'i demektir, bir ya da daha çok spor dali için lisansi var. Diger spor aktivitelerinden bazilari futbol, yüzme, yürüme ve kosmadir.

Hizmet ise bölgesel ve bölge disi çevreleri bilinçlendirmeyi amaçlar. Ancak henüz okul olarak baslangiç asamasindayiz ve sadece birkaç tane proje gelistirmeyi basardik. Ögrencilerimiz büyük bir bölümünün görev aldigi bir proje geri dönüsüm projesidir. Artiklarimizin çogu geri dönüsüme gönderilerek hem çevremizi korumayi sagliyoruz, hem de bölgemizdeki çalismayan kadinlara is olanagi buluyoruz. Baska önemli bir proje ise yakinimizdaki köy ögrencilerine Ingilizce ögretmekle ilgilidir.

Bütün bu aktiviteler ögrenciler tarafindan tasinmaktalar ve ögretmenler sadece rehberlik görevi görürler. CAS ögrencilerin akademik olmayan yönlerini gelistirmek için mükemmel bir yöntem ve ögrencilerin gelisimlerine büyük katkida bulundugu da süphesiz.

Okulumuzda CAS Koordinatörümüz Mehvibe Yalçın'dır.